Boršč (bez masa)

2 cibule
2 hrsti strouhané zeleniny na polévku (mrkev, petržel, celer)
3 řepy
3 brambory
koření: 3 hřebíčky, 3 bobkáče, 5 kuliček černého pepře, 5 nového koření
1 bujón, lžička soli, lžička cukru, lžíce octa
2 hrsti bílého zelí sterilovaného
1 velký rajčatový protlak
zakysanka

Na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, zeleninu do polévky a na kostičky nakrájenou řepu. Pak zalejeme vodou, přidáme koření, bujón, sůl, cukr a ocet. Po cca 10ti minutách přidáme brambory a vaříme dalších asi 10 minut. Pak přidáme pokrájené vymačkané zelí a vaříme dalších 5-10 minut. Nakonec přidáme rajský protlak a provaříme. Podáváme se zakysanou smetanou. Množství na velký 5l hrnec.

Comments are closed.