Strouhankový koláč

  • 120 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 vejce
  • kůra z poloviny citronu

 

  • 180 g strouhanky
  • 1/8 l smetany nebo plnotučného mléka

 

  • ovoce podle chuti a možností

Smícháme strouhanku a smetanu. Zvlášť utřeme máslo, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a žloutky. Smícháme dohromady. Ušleháme bílky a opatrně (překládáním) vmícháme do těsta, které by mělo být tak akorát na napatlání na plech (koláčovou formu) s pečícím papírem, tedy ani ne tekuté, ani na váleček. Posypeme ovocem (mražené borůvky, jahody s cukrem, jablka). Navrch třeba želatinu nebo posypanku (60/60/60 cukr/polohrubá/máslo). Pečeme 20-30 minut.

Comments are closed.