Hraběnčin koláč

Na těsto:
40 dkg polohrubé mouky
14 dkg práškového cukru
20 dkg hery(másla…)
4 žloutky
2 lžíce mléka
1/2 prášku do pečiva

Náplň:
6 jablek (menších, nastrouhaných na velkých slzách)
vanilkový cukr, skořice, ořechy

Sníh:
4 bílky
10 dkg práškového cukru

Těsto zpracujeme na vále a 1/3 dáme do mrazáku.
Na vymazaný plech dáme vyválené těsto, jablka, skořici, vanilku, ořechy na to navrstvíme ušlehaný sníh a povrch postrouháme (velké slzy) zbylým vychlazeným(zmrzlým)těstem. Pokud těsto není zmrzlé (jakože za tu dobu fakt nezmrzne) hůř se strouhá, tak si pomůžeme při “rozložení” hoblinek vidličkou. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme 15-25 min. (podle trouby).

Comments are closed.