1 kg ovoce (mražené nebo čerstvé) hrušky, jablka, pomeranče, rybíz, švestky, mandarinky, jahody, maliny, borůvky
1kg cukr krystal
2 dcl rumu (dala jsem Napoleona)
1citron
lžička skořice
5 nemletých hřebíčků
Ovoce nakrájíme na kousky (jablka a hrušky nemusíme loupat). Ve větší misce smícháme nakrájené ovoce a cukr, přidáme rum, citron (nakrájený na kousky a bez kůry), skořici a hřebíček. Vše důkladně promícháme a dáme do vyhřáté trouby v hlubším pekáči na 220 stupňů, na cca 45 minut. Pečte tak dlouho, aby ovoce pustilo šťávu. Podle toho se řiďte, čas pečení je pouze orientační. Během pečení občas promíchejte. Po upečení ještě horké dáváme do skleniček, které zavíčkujeme a otočíme na 5 minut vzhůru nohama.
Podáváme tak, že do hrnečku dáme 1-3 lžičky pečeného čaje a zalijeme horkou vodou. Na studeno je to výborné třeba do jogurtu (domácího :-)) nebo na palačinky.