korpus:
2 balení bebéček (nebo 250g jiných sušenek)
180 g másla
náplň:
500 g tvarohu (nebo mascarpone)
450 g smetany ke šlehání
2 sáčky vanilkového cukru, 100 g moučkového cukru
šťáva z 1 citronu
1 želatinový ztužovač
dále: dortové želé čiré, čokoládové ozdoby
Spodek kulaté formy o průměru 23 cm vyložíme papírem na pečení. Sušenky rozsekáme s máslem v robotu postupně tak, aby vznikla lepivá hmota s většími kousky sušenek. Tuto drobivou hmotu dobře napěchujeme skleničkou s plochým dnem na dno formy. Dáme zapéct na 15 minut do trouby vyhřáté na 180°C. Necháme vychladnout.
Tvaroh (mascarpone) rozmícháme s cukrem a citronovou šťávou. Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme ji do tvarohu. Ztužovač podle návodu na sáčku rozšleháme se 100 ml vody, pečlivě zamícháme do hmoty a urovnáme na vychladlý korpus. Dáme ztuhnout do ledničky.
Želé připravíme podle návodu na sáčku (uvařit s cukrem v 250 ml vody), necháme trochu zchladnout a nalijeme na povrch tvarohu.
Po vychlazení v ledničce moučník libovolně ozdobíme.