Citrónová buchta (prošívaná deka)

Na těsto:

4 vejce
3/4 hrnku oleje
1,5 hrnku cukru
1 prášek do pečiva
2 hrnky polohrubé
100 ml smetany
2 lžíce vanilkový cukr

Na citronovou nádivku:

1 l mléka
80g maizeny (nebo 2 vanilkové pudinky)
šťáva ze 2 citronů
5 lžic cukru

Navrch: 2 bílky + 1 lžíce cukru moučka s vanilkou

Nejprve se našlehají celá vejce spolu s cukrem a vanilkovým cukrem a olejem. Přidá se prášek do pečiva, mouka a smetana. Těsto se vylije na vymazaný plech a ihned se polije pudingovou nádivkou. Tu si uděláme tak, že uvaříme škrob s mlíkem (stejně jako se dělá pudink + cukr) a do uvařeného pudinku vlijeme citr. šťávu a zamícháme.

Celou tuto hmotu nalijeme opatrně na korpus a dáme do trouby na 175 °C na cca 30 minut. Poté ji potřeme ještě sněhem z bílků a cukru a necháme jemně zapéci (10 min.).

link

Comments are closed.