Jablečný koláč

Utřít:
1 vrchovatá lžíce másla
1 vrchovatá lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 vejce

Přidat a vyrobit těsto:
1/4 lžičky soli
250 g hladké mouky
125 ml mléka
15 g droždí
citronová kůra

Rozvařit jablka:
18 jablek (rozkrájet, oloupat…)
1 vanilkový cukr
4 (i víc) lžic cukru

Do rozvařených jablek přidat půl cm plátek másla, pokud je potřeba tak zahustit piškotama. Dát vychladit.

Drobenka:
60 g moučkového cukru
60 g másla
90 g polohrubé mouky

Těsto rozválet do kulaté formy (prý stačí i na velký pekáč), na to jablka a nakonec drobenku. Péct na 175°C cca 40 min až hodinu.

Comments are closed.