Cheesecake

korpus:
2 balení bebéček (nebo 250g  jiných sušenek)
180 g másla

náplň:
500 g tvarohu (nebo mascarpone)
450 g smetany ke šlehání
2 sáčky vanilkového cukru, 100 g moučkového cukru
šťáva z 1 citronu
1 želatinový ztužovač

dále: dortové želé čiré, čokoládové ozdoby

Spodek kulaté formy o průměru 23 cm vyložíme papírem na pečení. Sušenky rozsekáme s máslem v robotu postupně tak, aby vznikla lepivá hmota s většími kousky sušenek.  Tuto drobivou hmotu dobře napěchujeme skleničkou s plochým dnem na dno formy. Dáme zapéct na 15 minut do trouby vyhřáté na 180°C. Necháme vychladnout.

Tvaroh (mascarpone) rozmícháme s cukrem a citronovou šťávou. Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme ji do tvarohu. Ztužovač podle návodu na sáčku rozšleháme se 100 ml vody,  pečlivě zamícháme do hmoty a urovnáme na vychladlý korpus. Dáme ztuhnout do ledničky.

Želé připravíme podle návodu na sáčku (uvařit s cukrem v 250 ml vody), necháme trochu zchladnout a nalijeme na povrch tvarohu.

Po vychlazení v ledničce moučník libovolně ozdobíme.

Původní recept

Comments are closed.