Francouzské brambory

Studené brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky (pro ušetření času lze protlačit tím udělátkem na bramb.salát-takové to
kolečko).  Na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný (strouh..nemusí být,ale udělá to kůrčičku) pekáč rozložíme nakrájené brambory  (1/2dávky) dobře osolíme, okmínujeme a poklademe tím, co máme – tedy pro masožravé a nekojící salámem nebo uzeným nakrájeným na kostičky, kroužky cibule a prolis. česnekem- pro veg.a koj. tofu na kostičky, pokud máme vejce natvrdo tak na kostičky, kdo má rád hrášek nebo mraženou zeleninu a na to navrstvíme druhou půlku brambor, zase dobře osolíme a okmínujeme, poklademe plátky másla a dáme zapéci.  Po chvíli(cca 1/2 hod.) zalejeme vejci rozkvedlanými v mléce (cca 2 vejce + 2dl mléka-smetany), osolenými a opepřenými a dopečeme(až tam nic neteče). Před koncem pokladem plátky sýra (nebo postrouháme) a necháme “dojít”.

Comments are closed.