Domácí marshmallow

Želatinu (10g) rozmícháme s 3 lžícemi studené vody a necháme 5 minut nabobtnat.

Na sirup:
150g cukru
1 lžíce medu
50ml vody

Rozvaříme v menším hrnci a vaříme další 3-4 minuty.

Nabobtnalou želatinu rozmícháme v troše uvařeného sirupu a za stálého šlehání šlehačem (na nejvyšších otáčkách) přiléváme do želatiny pomalu zbytek sirupu (horkého). Přidáme ještě špetku soli a příp. aroma (vanilkové) a potravinářskou barvu. Šleháme dlouho – cca 10 minut – dokud hmota nemá krémovou konzistenci a bílou barvu jak šlehačka. Poté hned přendáme (hmota rychle tuhne) do vhodné formy vyložené (i stěny) pečícím papírem potřeným olejem. V ledničce tuhne cca 2 hodiny. Poté nakrájíme ostrým nožem na kostičky a obalujeme ve škrobu (zachová barvu kostiček, pokud jsou barvené) nebo moučkovém cukru (trochu zbělá kostičky, ale je lepší na chuť než škrob).

Zdroj 1
Zdroj 2

Comments are closed.