300 g rybízu
100 g třtinového cukru
4g želatiny
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička bramborového škrobu
250 g mascarpone
150 g smetany ke šlehání
Rybíz s cukrem povaříme 5 minut, přilijeme citronovou šťávu a za stálého míchání bramborový škrob rozpuštěný v jedné lžíci vody, necháme opět projít varem a sundáme z plamene. Ještě teplé propasírujeme přes sítko. Pyré vrátíme do kastrolku, přidáme želatinu a na mírném plameni zahříváme, dokud se želatina nerozpustí. Směs nesmí projít varem. Takto připravené rybízové želé dáme vychladit do ledničky. Po vychladnutí vyšleháme s mascarpone na krém, přilijeme vychlazenou smetanu a šleháme dokud krém nezhoustne.
Dávka stačí na jedny IKEA tvořítka na zmrzlinu.