Nepečený cheesecake s lesním ovocem

na korpus: 170 g sušenky, 120 g máslo

20g želatina (Labeta na vaječnou tlačenku)
500g ricotta (z lidlu 2x)
500ml šlehačka
250g mražené lesní ovoce (z Lidlu)
100g moučkový cukr, lžíce vanilkového
2-3 citrony nebo limety kůra + šťáva

Sušenky rozmixovat nahrubo v mixéru, přidat rozpuštěné máslo, udusat do dortové formy vyložené naspodu pečícím papírem a upéct 10 min.

Rozmíchat ricottu s cukrem a citr. kůrou+šťávou. V kastrolku nechat nabobtnat želatinu v kapce vody, pak dát rozehřát. Když je želatina zcela rozpuštěná, zamíchat do ní pár lžic ricotty a celé to pak zamíchat do směsi.

Ušlehat šlehačku, přimíchat do ricotty a nakonec přidat mražené ovoce. Od této chvíle je potřeba pracovat rychle, protože mražené ovoce způsobí rychlé tuhnutí želatiny. Celé nalít na korpus a pečlivě rozetřít, dát na pár hodin do lednice.

Comments are closed.