Mramorovaný tvarohový koláč

na korpus:

100 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
100 g másla
1 vejce
2–3 lžíce studené vody

Na náplň:

500 g měkkého tvarohu
250 g zakysanky
2 lžíce vanilkového cukru
2–3 lžíce cukru krupice
3 vejce
5 lžiček kakaa

Vypracujeme těsto, rozválíme na pečící papír a přendáme do koláčové formy. Propícháme špejlí nebo vidličkou. Předpečeme v předehřáté troubě 10 minut.

Tvaroh a ostatní krom kakaa smícháme dohromady a náplň rozdělíme do dvou misek. Z jedné ubereme pár lžic do skleničky, přidáme kakao a namícháme si kašičku, kterou pak lehce vmícháme do půlky náplně. Do středu předpečeného korpusu dáme vždy 2 lžíce od každé náplně. Pečeme dalších 35-40 minut.

Původní recept

Comments are closed.